Αρχική Σελίδα/Home
Ποιοι Είμαστε
Who we are
Οργανώσεις-Μέλη
Θεματικοί Άξονες
Δράση
Ανακοινώσεις/Δημοσιεύσεις
Θέσεις
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Υπομνήματα
Petitions
Φωτογραφίες
Blog
Συχνές Ερωτήσεις
Περιβαλλοντική νομοθεσία
Συνδέσεις
Επικοινωνία/Contact us
Στατιστικά
Επισκέψεις μήνα: 995
Συνολικές Επισκέψεις: 95411
   
Βιοποικιλότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ

ΑΛΥΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2/2013

 

 

Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή εκδήλωση στην Αλυκή Λάρνακας όπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροβιότοπων, το περιβαλλοντικό κίνημα της Κύπρου έστειλε για ακόμα μια φορά το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του υγροβιότοπου των αλυκών Λάρνακας με σωστή διαχείριση τόσο της προστατευόμενης περιοχής όσο και της γύρω περιοχής για εξάλειψη των πηγών ρύπανσης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) με τον Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας, τον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και τον Σύνδεσμο Προστασίας Άγριας Ζωής Κύπρου.

Από την ενημέρωση που έκανε η κα Μυρούλα Χατζηχριστοφόρου, πρώην Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, και μέσω του ενημερωτικού φυλλαδίου που διανεμήθηκε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξαιρετικά ευαίσθητη βιολογική ισορροπία της Αλυκής Λάρνακας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγροβιότοπος, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για προστασία του χώρου και για την ανάγκη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του υδάτινου οικοσυστήματος.

Τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης για την ανέγερση του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης για το οποίο έχει γίνει χωροθέτηση και έχουν επικυρωθεί τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Η ΟΠΟΚ αναμένει να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι ώστε να υλοποιηθεί το έργο, το συντομότερο δυνατό. Θεωρούμε ότι το έργο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και ενημέρωσης για το οικοσύστημα των αλυκών Λάρνακας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας προσφέροντας παράλληλα οικονομικά κίνητρα.

Με τη βοήθεια τόσο του Δήμου Λάρνακας όσο και πληθώρας εθελοντών, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στις όχθες της Αλυκής και, ακολούθησε περιήγηση στον πεζόδρομο και παρατήρηση, μεταξύ άλλων, των φλαμίνγκο, άλλων μεταναστευτικών πουλιών και χαρακτηριστικών ειδών χλωρίδας που απαντώνται στην Αλυκή.


Αυτή η κατηγορία είναι κενή

   

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (MKO)  

Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1988 και αποτελεί δίκτυο 19 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ενεργοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Η Ομοσπονδία συντονίζει και υποστηρίζει τις ενέργειες των μελών της, εφόσον αυτές συμβαδίζουν με της αρχές ίδρυσής της. Οι οργανώσεις-μέλη διατηρούν τη λειτουργική και διοικητική τους αυτονομία.   Διαβάστε Περισσότερα

"Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω".  Ν. Καζαντζάκης, Ασκητική.

Επικείμενες Εκδηλώσεις Upcoming Events

Καμία εκδήλωση για την

Home