Αρχική Σελίδα/Home
Ποιοι Είμαστε
Who we are
Οργανώσεις-Μέλη
Θεματικοί Άξονες
Δράση
Ανακοινώσεις/Δημοσιεύσεις
Θέσεις
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Υπομνήματα
Petitions
Φωτογραφίες
Blog
Συχνές Ερωτήσεις
Περιβαλλοντική νομοθεσία
Συνδέσεις
Επικοινωνία/Contact us
Στατιστικά
Επισκέψεις μήνα: 995
Συνολικές Επισκέψεις: 95411
   
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΚ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5/6/2014
Τα μηνύματα τους για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης για ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και την κάθετα αρνητική θέση τους για την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών έστειλαν σήμερα, 5 Ιουνίου 2014, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου 2014. Image Τα μηνύματα τους για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης για ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και την κάθετα αρνητική θέση τους για την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών έστειλαν σήμερα, 5 Ιουνίου 2014, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου 2014. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης των πολιτικών που απαγορεύουν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην Κύπρο δεδομένων των αλυσιδωτών επιπτώσεων που θα προκληθούν στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΚ, παρέδωσε υπόμνημα θέσεων της ΟΠΟΚ στον Υπουργό τονίζοντας τα καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος.. Στην διακήρυξη της ΟΠΟΚ με το σύνθημα «Επανεκκίνηση με Σεβασμό στο Περιβάλλον» καταγράφονται καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα της Κύπρου και τονίζεται η ανάγκη για λήψη μέτρων που να εντάσσονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια της πολιτικής για αειφόρο ανάπτυξη με αφορμή τις προσπάθειες της πολιτείας για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η ΟΠΟΚ υπενθύμισε την πάγια θέση της, για απαγόρευση της καλλιέργειας ΓΤΟ στην Κύπρο. Στη συζήτηση που ακολούθησε ενόψει πρότασης κανονισμού της Ε.Ε. που καλείται η Κύπρος να υπογράψει και με την έγκριση της οποίας θα επιτρέπεται η καλλιέργεια των ΓΤΟ εντός της Ε.Ε., η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΚ τόνισε ότι εάν δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα της Κύπρου να απαγορεύει την καλλιέργεια ΓΤΟ με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια και μόνο, η ΟΠΟΚ τίθεται κάθετα εναντίον της πρότασης που επιτρέπει την καλλιέργεια ΓΤΟ, δίδοντας την ευχέρεια σε κάθε κράτος να απορρίπτει την καλλιέργεια κατά περίπτωση. Τα επιστημονικά στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) ολοένα και αυξάνονται. Η ΟΠΟΚ (ΜΚΟ) τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ενεργοποιώντας το δικαίωμα της «Αρχής της Προφύλαξης» για διασφάλιση της υγείας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και της γεωργίας από τους κινδύνους των ΓΤΟ. Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ)
 
< Προηγ.
   

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (MKO)  

Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1988 και αποτελεί δίκτυο 19 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ενεργοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Η Ομοσπονδία συντονίζει και υποστηρίζει τις ενέργειες των μελών της, εφόσον αυτές συμβαδίζουν με της αρχές ίδρυσής της. Οι οργανώσεις-μέλη διατηρούν τη λειτουργική και διοικητική τους αυτονομία.   Διαβάστε Περισσότερα

"Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω".  Ν. Καζαντζάκης, Ασκητική.

Επικείμενες Εκδηλώσεις Upcoming Events

Καμία εκδήλωση για την

Home