Αρχική Σελίδα/Home
Ποιοι Είμαστε
Who we are
Οργανώσεις-Μέλη
Θεματικοί Άξονες
Δράση
Ανακοινώσεις/Δημοσιεύσεις
Θέσεις
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Υπομνήματα
Petitions
Φωτογραφίες
Blog
Συχνές Ερωτήσεις
Περιβαλλοντική νομοθεσία
Συνδέσεις
Επικοινωνία/Contact us
Στατιστικά
Επισκέψεις μήνα: 995
Συνολικές Επισκέψεις: 95411
   
11 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ολόκληρη η ανθρωπότητα θυμάται αυτές τις μέρες την μεγάλη καταστροφή που προήλθε από τα πυρηνικά ατυχήματα στο Τσέρνομπιλ και στην Φουκουσίμα και τις καταστροφικές τους συνέπειες. Θυμόμαστε επίσης τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους ασθενείς από την ρίψη των ατομικών βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 με περίπου 250 χιλιάδες θύματα. Χειρότερο από την ατομική καταστροφή του Τσερνομπίλ (Ουκρανία) το 1986, το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα συνέβη μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, που προκάλεσαν περισσότερους από 20.000 νεκρούς ή αγνοούμενους στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Δυστυχώς, η περιοχή μας θα κινδυνέψει εξίσου, με την επιμονή της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή του Άκκιουγιου η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά στην Κύπρο και, όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια άκρως σεισμογενή περιοχή. Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) θεωρεί επιτακτική ανάγκη όπως ολόκληρη η ανθρωπότητα, μέσω περιβαλλοντικών οργανώσεων, ειρηνευτικών κινημάτων και άλλων οργανωμένων συνόλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, ασκήσει καταλυτικές πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη, τους στρατιωτικούς συνασπισμούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεχιστούν οι συνομιλίες για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, να θεσπιστούν νέοι κανονισμοί βάσει των οποίων θα τεθεί η απαρχή αποψίλωσης των υφιστάμενων πυρηνικών εγκαταστάσεων ανά το παγκόσμιο και θα απαγορευτεί η δημιουργία νέων πυρηνικών εργοστασίων. Η ΟΠΟΚ καλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει χρήση της ιδιότητας της ως ισότιμο μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε και να ασκήσει πίεση στα υπό αναφορά σώματα ούτως ώστε να αναγκαστεί η Τουρκία να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το παγκόσμιο περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα εργάζεται ώστε η ανθρωπότητα να στρέψει το βλέμμα της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αποκλείουν οποιοδήποτε κίνδυνο για τη φύση και τον άνθρωπο. Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
   

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (MKO)  

Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1988 και αποτελεί δίκτυο 19 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ενεργοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Η Ομοσπονδία συντονίζει και υποστηρίζει τις ενέργειες των μελών της, εφόσον αυτές συμβαδίζουν με της αρχές ίδρυσής της. Οι οργανώσεις-μέλη διατηρούν τη λειτουργική και διοικητική τους αυτονομία.   Διαβάστε Περισσότερα

"Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω".  Ν. Καζαντζάκης, Ασκητική.

Επικείμενες Εκδηλώσεις Upcoming Events

Καμία εκδήλωση για την

Home